Integritetspolicy

Denna policy ("integritetspolicy") beskriver hur Hostup AB, org. Nr 559290-1325 ("HostUp") tillhandahåller kundens ("Kund") personliga information för den abonnemangtjänst ("Tjänst"), ("Tjänsten") som har HostUp tillhandahåller kunden.

Då HostUp hanterar personuppgifter är vi personuppgiftsansvariga för de uppgifter du som kund tillhandahåller oss. HostUp strävar efter att följa Dataskyddsförordningen, samt GDPR.

1. Kakor

Vi använder oss av kakor. När du surfar på webbplatsen lagras kakor (små textfiler) automatiskt på din dator.

Varför använder ni er av kakor? Det är för att kunna leverara en bra användarupplevelse och ständigt förbättra den. Live chatten kräver kakor för att komma ihåg dig i fall du skulle råka stänga ner webbläsaren och samma sak gäller även kundområdet. Du kan ta bort dessa kakor, samt ändra inställningarna för kakor i din webbläsare.

2. Logfiler

När du besöker våran webbplats sparas automatiskt information som din webbläsare skickar till. Dessa server loggar inkluderar information som din webbförfrågan, IP-adress och andra webbläsardetaljer. När du loggar in och använder ditt konto i kundområdet loggar vi även aktiviteten på ditt konto samt eventuella ändringar.

Varför loggar ni data? Denna informationen krävs för att övervaka och skydda våra servrar. Aktivitetsloggarna krävs för att kunna ge bättre information om ditt konto skulle bli hackat samt uppfylla andra skyldigheter. Loggar http access.log, brandväggsloggar och felloggar tas automatiskt bort då de inte längre anses behövas. Detta sker oftast helt automatiskt med verktyget logrotate.

3. Registreringsuppgifter

Om du registrerar dig på vår hemsida behöver vi och lagrar följande information: E-postaddress, lösenord, Org. / personnummer, fullständigt namn och eventuellt företagsnamn, adress samt telefonnummer.

Varför behöver ni denna information? Denna information krävs för att utföra de olika tjänster som vi tillhandahåller. Till exempel registrering av domän samt fakturering.

4. GDPR och dataskyddslagen

Vi följer svenskt lagstiftning och GDPR som skyddar dina rättigheter. Vi kommer endast att använda din personliga information för att tillhandahålla de tjänster du köper.

5. Du har kontrollen över din information

Du kan närsomhelst begära att vi ska stänga ditt konto och ta bort all information som vi har lagrat om dig. Du kan också begära att vi tillhandahåller all personlig information som vi har lagrat om dig, samt ändra dessa uppgifter.

6. Säkerhet

Din informationssäkerhet är vår prioritet. De tjänster som är i Sverige stannar också kvar i Sverige. Med andra ord om du beställer webbhotell, eller VPS med vald plats Sverige kommer vi aldrig att föra över denna information utomlans.

Live chatten, analyticssystemet samt ärendesystemet körs på ett separat system och denna data lämnar inte HostUp.

7. Vem delar ni min information med

Vi delar endast din personliga information när det krävs för att leverera den tjänst du har köpt. Här är en lista på vem vi delar din information med samt vilken information som delas.

Stripe - betalning
Vi använder oss av Stripe (Stripe Payments Europe, Ltd) för att tillhandahålla kortbetalningar. Läs mer på deras sekretesspolicy.

Personuppgifter: faktureringsadress; e-postadress; förnamn; efternamn; Betalningsinfo; köphistorik; olika typer av data som specificeras i integritetspolicyn för tjänsten

Openprovider - domänregistrering
Vi använder oss av Openprovider (Hosting Concepts B.V) för att registrera domäner. Läs mer på deras sekretesspolicy.

Personuppgifter: förnamn; efternamn; företagsnamn (om aktuellt); telefonnummer; postadress; e-postadress; personnummer eller organisationsnummer om kunden registrerar en .nu domän; olika typer av data som specificeras i integritetspolicyn för tjänsten

Internetstiftelsen - domänregistrering
Vi använder oss av Internetstiftelsen (STIFTELSEN FÖR INTERNETINFRASTRUKTUR) för att registrera .se domäner. Läs mer på deras sekretesspolicy och REGISTRERINGSVILLKOR.

Personuppgifter: förnamn; efternamn; företagsnamn (om aktuellt); telefonnummer; postadress; e-postadress; samt personnummer eller organisationsnummer; olika typer av data som specificeras i integritetspolicyn för tjänsten

MaxMind - bedrägeriskydd
Vi använder oss av MaxMind (MaxMind, Inc) för att säkerställa att de uppgifter du lämnar är korrekta. Läs mer på deras sekretesspolicy.

MailChannels - E-post (gäller endast webbhotell)
Vi använder oss av MailChannels (MailChannels Corporation) relay för att skicka e-post. Denna tjänst säkerställer att din E-post inte hamnar i spam och kommer fram till motagaren. Läs mer på deras sekretesspolicy.

Ingen personlig information delas, din E-post är fortfarande enkrypterad och det är säkert att skicka lösenord. Avsändare; motagare; ämne; svarskod; storlek; olika typer av data som specificeras i integritetspolicyn för tjänsten delas.

Övrig information

Lagrar ni mina kortuppfiter? Nej det gör vi inte. Denna information lagras av Stripe. Tokenisering är den process som används hos Stripe för att samla in kortuppgifter, eller personlig identifierbar information (PII). En nyckel som representerar denna information skickas sedan till HostUp för att kunna se utgångsdatumen, de 4 sista sifrorna i kortet och övrig information som inte är kritisk.

Säkerhetskopiering och lagringsdiskar Alla säkerhetskopior och lagringsutrymme är enkrypterade.

Vi förbehåller sig rätten att göra ändringar i denna integritetspolicy när som helst. Det är rekommenderat att besöka denna sida ofta, med hänvisning till datumet nedan för den senaste ändringen.

Denna policy träder i kraft den 12 maj 2022.

Är du redå?
Skapa ett konto eller kontakta oss!