Kom igång med NodeJS

Det första du behöver göra är att installera en NodeJS version med hjälp av nvm. Du hittar den senaste versionen av node på denna hemsida https://nodejs.org/en/

Det som är kul hos oss är att du själv kan välja precis vilken NodeJS version du vill installera. Samma sak gäller även för python där använder du dig av pyenv och gem install passenger för att installera passenger.

Öppna upp terminalen eller logga in med SSH och kör följande kommando (byt ut 16.15.1 mot den version som du vill använda):

nvm install 16.15.1

Nu är NodeJS installerat och du kan använda dig av node kommandot.

Viktigt att tänka på:
När du kör program som passenger ska du inte använda dig av vilken port som helst, till exempel 9000. Detta eftersom att du inte har en dedikerad IP. Som tur är får varje konto hos oss 10 portar dedikerade till sig och det är dessa du ska använda dig av. Du hittar vilka portar som är dedikerade till dig på följande sida https://webbhotell.hostup.se/apps/summary

Mer information om att köra NodeJS hittar du på följande sida https://kb.apiscp.com/guides/running-node-js/

Får du Out Of Memory fel? Prova att kör kommandot: ulimit -v unlimited

Vill du komma åt hemsidan utan att behöva ange porten i slutet (domän.se:40420)?

Ändra då i .htaccess på hemsidans document root. Byt ut 40420 mot den port som applikationen kör på.

DirectoryIndex disabled

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP:Connection} =upgrade [NC]
RewriteCond %{HTTP:Upgrade} =websocket [NC]
RewriteRule ^(.*)$ ws://localhost:40420/$1 [L,QSA,P]
RewriteRule ^(.*)$ http://localhost:40420/$1 [L,QSA,P]