Hantering av DNS

Instruktion över hur du kan lägga till och ta bort DNS poster för ditt domännamn. Följ denna om du behöver verifiera ditt domännamn med TXT post eller peka den.

Att hantera DNS-inställningar är en väsentlig del av att äga och underhålla en domän, särskilt när det gäller att integrera med tjänster som Google Workspace eller för verifiering av domänen hos Google. Här är en guide som förklarar hur du kan hantera dessa inställningar:

Steg 1: Logga in på kundzonen

Steg 2: Navigera till DNS-hantering

• När du är inloggad, leta efter huvudmenyn som på vänster sida av skärmen.
  • Klicka på ”Tjänster” och sedan på ”DNS” för att komma åt dina DNS-inställningar.
  • På DNS-sidan tryck på ”DNS hantering” för att se lista över dina domännamn.

Steg 3: Välj rätt domän

• Välj det domännamn du vill hantera.
  • Om du har flera domännamn kan du masshantera och lägga till DNS poster för alla samtidigt

Steg 4: Lägg till rätt DNS post

• Högst upp kan du välja vilken slags DNS post du vill lägga till (se bilden nedan). För att lägga till en TXT post tryck på dropdown pilen för listan och välj ”TXT” och tryck sedan på ”Lägg till”.

Steg 5: Fyll i fälten

• I exemplet nedan läggs en Google verifieringspost till.
  • Lämna alltid namn fältet tomt om inget annat anges. Det är ekvivelent med att ange @ eller example.se.
  • Det är i namn fältet du kan välja om du vill ha din DNS post på en underdomän. Om du anger xyz kommer din DNS post att finnas på xyz.example.se.

Steg 5: Spara dina ändringar

• Spara dina ändringar efter att du har uppdaterat DNS-posterna.
  • Kontrollera så att allt ser bra ut på översikt sidan.
  • Använd verktyg som ’nslookup’ för att säkerställa att dina ändringar har trätt i kraft.

Tips:

• Du kan skapa vidarebefodringar med DNS genom att använda forwarddomain.net. Om du har ett webbhotell hos oss kan du skapa vidarebefodringar för dina domäner där istället.
  • Om du lägger till en ny A post se till att radera den gamla dns posten om den inte längre behövs.