Hur kan jag se hur min hemsida ser ut innan jag ändrar DNS?

Om du precis har bytt webbhotell men vill se om allt ser rätt ut innan du ändrar i DNS kan du göra det genom att redigera i din .hosts fil.

På din dator har du en .hosts fil. Denna fil är som en lokal DNS server där du kan peka valfritt domännamn till valfri IP utan att det påverkar någon annan.

Trots att processen kan verka komplicerad är det fullt möjligt att göra dessa ändringar själv på några minuter. Den här guiden kommer att visa hur du kan redigera .hosts filen både på Mac och Windows.

Ändra .host filen på Mac:

För att ändra .hosts-filen på en Mac måste du först öppna Terminal. Terminal kan hittas i Applications > Utilities. När Terminal är öppen, skriv följande kommando i terminalen:

sudo nano /etc/hosts

för att öppna .hosts filen i textredigeraren Nano. Du kommer att bli uppmanad att ange ditt lösenord först.

När .host filen är öppnad kan du börja göra dina ändringar. Vi behöver lägga till en rad IP följt av domännamnet. Om din nya IP är 127.0.0.1 som exempel och ditt domännamn är example.com, lägg till följande rad för att peka example.com till 127.0.0.1:

127.0.0.1 example.com

Efter att du har lagt till raden spara filen och gå ut ur filen genom att trycka på Control + X.

Ändra .hosts filen på Windows:

För att ändra .hosts filen på Windows, behöver du först öppna en textredigerare med administratörsbehörighet. Notepad är ett enkelt alternativ som finns på alla Windows-datorer. Sök efter Notepad i Start-menyn, högerklicka på ikonen och välj ”Kör som administratör”.

När Notepad är öppet, navigera till File > Open och bläddra till C:Windows/System32/drivers/etc/hosts. Se till att ändra filtypen från Textdokument (*.txt) till Alla filer för att kunna se .hosts-filen. Välj filen och klicka på ”Öppna”. Nu kan du göra dina ändringar precis som på en Mac.

När du är klar, spara filen genom att välja File > Save eller genom att trycka på Control + S.