Installera nytt operativsystem

Instruktion för hur du kan installera om OS på din VPS hos oss. Om du installerar Linux (Ubuntu, Debian, Almal Linux, Rocky Linux) ansluter du till server via SSH efter ominstallation. Om du istället installerar Windows Server ansluter du via fjärrskrivbord.

Steg 1: Logga in på kundportalen

• Besök vår kundportal och logga in med dina inloggningsuppgifter.

Steg 2: Navigera till översikten för Virtuell server

Steg 3: Välj vilken VPS du vill hantera

• Välj den VPS du vill komma åt kontrollpanelen för genom att trycka på kugghjulet markerat i bilden nedan:

Steg 4: Installera nytt OS

• Tryck först på ”Mer” högst upp till höger och välj sedan alternativet ”Installera om”.
  • På denna sida kan du välja vilket operativsystem du vill installera om din VPS med genom att trycka på dropdown menyn.
  • Välj det OS som du vill installera och tryck sedan på ”Installera om VPS

När ominstallationen är klar får du ett e-postmeddelande skickat till din mail med nya inloggningsuppgifter till din VPS.

Observera att all data på din VPS kommer att tas bort när du installerar om den. Se därför till att du har tagit säkerhetskopia på eventuellt viktiga filer!