Montera anpassad ISO

På vår VPS har du möjlighet att installera operativsystem med hjälp av anpassad ISO skrivbild. Denna guide visar hur du gör och navigerar.

Steg 1: Logga in på kundportalen

• Besök vår kundportal och logga in med dina inloggningsuppgifter.

Steg 2: Navigera till översikten för Virtuell server

Steg 3: Välj vilken VPS du vill hantera

• Välj den VPS du vill komma åt kontrollpanelen för genom att trycka på kugghjulet markerat i bilden nedan:

Steg 4: Ladda upp egen ISO fil.

• Väl inne på VPS kontrollpanel, navigera till ”ISO-lista” på vänster sida enligt bilden nedan.
  • Tryck på knappen ”Ladda upp ISO” för att påbörja processen.
  • Ange ett namn under ”Etikett” för din ISO-fil och fyll i de övriga relevanta fälten. Se till att ”Etikett” är ett lång & unikt värde.
  • Om du anger URL till ISO-fil, men det inte fungerar försök igen fast med en annan spegelbild. Du kan också prova att använda Netboot vilket är en slags allt-i-ett iso. Med denna kommer du att få en prompt senare huruvida du vill installera Ubuntu, Debian eller 50+ andra operativsystem.
  • Vi rekommenderar att du använder Netboot. Du får tillgång till statiskt DHCP IP hos oss vilket gör det hela riktigt smidigt och du slipper konfigurera nätverket.

Steg 5: Starta från ISO

• Tryck på ”Starta från ISO-fil” knappen. Detta kommer att starta om din VPS och slussa dig till huvudmenyn.
  • Tryck på ”Konsol” enligt bilden för att öppna upp en HTML5 konsol där du kan slutföra installationen.

Steg 5: Koppla bort från ISO

• När du har installerat operativsystemet eller gjort det du behöver göra inne i ISO är det sista steget att koppla bort ISO från VPS.
  • Tryck på ”Mer” och välj sedan ”Koppla bort ISO”