Spara 50% vid första året på webbhotell!

2. Installera en App

Allt detta sker i webbhotell kontrollpanelen. Du hittar inloggningsuppgifterna i din mejl med ämnet ”Kom igång med ditt webbhotell”.

Bland det första du behöver göra är att installera den programvara du vill ha på ditt webbhotell.

Navigera först till Web > Web Apps och välj den sida du vill installera programvaran på.

Väl där har du en hel rad olika val. Välj den App som du vill installera. I detta fall valde jag WordPress. Vi rekommenderar att du använder dig av WordPress då det finns plugins för precis allt. WordPress är också en så kallad Site Builder.

I nästa steg får du möjlighet att välja lite saker om din installation. Jag rekommenderar att du kryssar för ”Empty /var/www/html before install”. Detta tar bort eventuella filer som kan störa Appen. Om du har tillräckligt med lagringsutrymme rekommenderar jag också att du kryssar för ”Enable snapshots”. Snapshots är den funktion som tar säkerhetskopia precis innan automatiska uppdateringar.
När du har valt de alternativ du vill ha är det bara att trycka på Install Application

Då var det klart! Det kommer bara att ta några sekunder innan WordPress har installerats. Inloggningsuppgifterna till din nya sida kommer att skickas inom kort till den e-postadressen du angav ovan till din nya sida kommer att skickas inom kort till den e-postadressen du angav ovan.

Du kan också logga in till din hemsida via SSO. Det är en slags 1 klicks login och då behöver du inte något lösenord eller användarnamn. Du kan aktivera detta under WordPress Features

En till sak som kan vara bra att veta är att denna panel har fortifikation på WordPress. Det gör så att om din hemsida skulle bli infekterat med något virus så kan viruset inte göra så mycket. Men det kan också ställa till med problem om du ska installera ett nytt tema eller plugin. Jag rekommenderar att du ändrar eller stänger av fortifikationen tills du är klar med din hemsida och sedan sätter på den igen.

Det gör du under Security > Change Fortification

Oftast så fungerar MIN bra men du kan även välja Release Fortification för att stänga av funktionen. Release Fortification

Var den här artikeln hjälpsam?

Tack för din feedback!