Spara 50% vid första året på webbhotell!

Registry-lock för dina domäner

Lås ditt domännamn med registry-lock genom att tillämpa följande EPP statuskoder: serverUpdateProhibited, serverDeleteProhibited och serverTransferProhibited.

Registry-lock är en säkerhetstjänst som vi erbjuder kostnadsfritt för alla .se domän. Det gör så att domänen inte kan flyttas till en annan registrar och namnserver ändringar inte går att utföra. I de flesta fall behöver du inte aktivera denna tjänst men om du vet om att inga ändringar ska göras kan det vara en bra ide att aktivera registry-lock. Följ dessa steg för att skydda ditt domännamn hos oss.

Aktivera registry-lock

Steg 1: Logga in på kundportalen

  • Kundportalen: Besök vår kundportal och logga in med dina inloggningsuppgifter.

Steg 2: Välj din domän

  • Välj Domännamn: När du är inloggad, gå till ”Domäner” i huvudmenyn och välj det domännamn du vill aktivera registry-lock på.
  • Registratorlås: Klicka på ”Registratorlås” på mitten av skärmen.

Steg 3: Slutför aktiveringen

  • Kontrollera så att allt fungerar: På nästa sida kan du slutföra aktiveringen av registry-lock. Det är viktigt att se till så att allt fungerar som det ska med domänen innan du aktiverar registry-lock.
  • Aktivera registratorlås: När du har kontrollerat så att din domän fungerar bra och läst igenom texten slutför aktiveringen genom att välja ”På” och sedan trycka på ”Spara ändringar”.

Avaktivera registry-lock

  • Öppna ett supportärende: Avaktivering av registry-lock är en manuell process som kan ta tid. Du kan begära att vi ska avaktivera detta genom att kontakta oss och specificera vilken domän det gäller.
  • Vänta upp till 5 dagar: Vi som registrar kommer att logga in till internetstiftelsens hemsida och auktorisera oss med 2FA för att låsa upp din domän för ändringar. När det är klart svarar vi på ert ärende med bekräftelse om borttaget domänskydd.

Var den här artikeln hjälpsam?

Tack för din feedback!