Guide till inloggning med BankID för privatpersoner och företag

Att logga in på olika tjänster på ett säkert sätt har blivit en viktig del av vår digitala vardag. För både privatpersoner och företag är det avgörande att kunna verifiera identiteter och skydda känslig information. Vi på HostUp erbjuder en smidig och säker inloggningsmetod genom BankID som gör det möjligt för både privatkunder och företag att enkelt och tryggt få tillgång till sina konton. I denna guide går vi igenom hur privatpersoner och företag kan logga in på HostUp med BankID.

Hur privatpersoner loggar In med BankID på HostUp kundzon

Alla privatpersoner kan logga in med BankID utan någon förinställning. För att logga in, navigera till kundzon https://min.hostup.se/login/

När du har kommit till inloggningssidan väljer du alternativet ”Fortsätt med BankID”. Du blir då ombedd att starta din BankID-app på din mobila enhet. Allt du behöver göra nu är att scanna QR koden och authentisera dig med BankID. När inloggningen är lyckad kommer du att omdirigeras till din kundzon där du kan hantera dina tjänster.

Hur en eller flera personer kan logga in på sitt företags konto med BankID

Företag som använder HostUps tjänster har möjlighet att låta en eller flera ansvariga personer logga in på företagets konto med hjälp av BankID. För att göra detta, navigerar du till kontoinställningar på https://min.hostup.se/clientarea/details/

Längst ned på denna sida ange de eller det personnummert som ska ha tillgång till kontot.

Att använda BankID för inloggning på HostUp ger vi både privatpersoner och företag en säker och effektiv metod för att hantera sina konton och tjänster. Genom att följa de steg som beskrivs i denna guide kan du snabbt och enkelt komma åt ditt konto, oavsett om du är en privatkund eller en företagsrepresentant. Med en stark betoning på säkerhet och användarvänlighet erbjuder vi en pålitlig plattform som möter behoven hos dagens digitala användare.

Även om du inte föredrar att legitimera dig med BankID rekommenderar vi att du gör det åtminstone en gång eftersom att om du i framtiden skulle mista åtkomst till ditt konto kan vi enkelt identifiera dig som behörig.