Skicka mail via Smarthost på din VPS hos oss

Om du har köpt en VPS hos oss så har du möjligheten att skicka dina e-postmeddelanden via vår Smarthost relay vilket drivs av MailChannels Smart Host. Genom att göra detta kan du garantera att dina e-postmeddelande alltid når fram.

Relay server är: relay.hostup.se

Det går att skicka via både port 25 samt 587 med TLS kryptering.

Förutsättningar

• Du måste vara en VPS kund hos oss och använda dig av våra IP adresser.
  • Se till att du har root åtkomst till din VPS.

Konfigurera postfix

Om du använder postfix kan du göra så här för att skicka e-post via vår relay.

Redigera /etc/postfix/main.cf filen och ställ in följande värde:

relayhost = [relay.hostup.se]

Det var allt. För att ändringarna ska ske behöver du starta om postfix.

systemctl restart postfix

SPF post

Domänen behöver ha följande SPF post: v=spf1 a mx include:relay.mailchannels.net ~all

Om du redan har en SPF post lägger du helt enkelt till include:relay.mailchannels.net i din nuvarande spf post för att även tillåta vår relay att skicka mail.