Spara 50% vid första året på webbhotell!

Förnyelse av domännamn

Ditt domännamn kan antingen förnyas automatiskt eller manuellt. Här beskriver vi hur förnyelseprocessen fungerar hos oss.

Domännamn måste förnyas för att du ska behålla rättigheterna till att använda det. Hos oss kan du förnya dina domännamn med 1, 2 eller 3 år i taget. Här är en guide på hur du kan förnya ditt domännamn hos oss på HostUp.

Automatisk förnyelse

  • Standardinställning: Alla domännamn är inställda på automatisk förnyelse som standard. Automatisk förnyelse innebär att vi skickar ut en faktura för förnyelse. Det är inget krav att betala denna faktura och det går även bra att ta bort fakturan själv från din kundzon.
  • Fakturaprocess: 30 dagar innan ditt domännamns utgångsdatum, skickar vi en förnyelsefaktura till e-postadressen kopplad till ditt konto. I e-postmeddelandet så finns det även en direktlänk som du kan trycka på för att betala fakturan. Du har möjlighet att betala den med Swish & bankkort.
  • Automatisk dragning: Om du har lagt till ett betalkort till ditt konto kommer vi att debitera dig på förfallodagen kl 20:00 och din domän kommer att förnyas automatiskt.
  • Förnyelse: När betalningen är mottagen, förnyas ditt domännamn. Det är viktigt att notera att vi endast förnyar ditt domännamn om du betalar fakturan. Om betalning uteblir så förnyas inte ditt domännamn

Påminnelser

  • Om du har stängt av automatisk förnyelse så skickar vi flera påminnelser innan ditt domännamn löper ut, för att ge dig tid att förnya det manuellt eller besluta om du vill fortsätta med förnyelsen.

Manuell förnyelse via kundportalen

  • Logga in: Besök vår kundportal.
  • Välj Domän: Gå till ”Tjänster > Domäner” i huvudmenyn på vänster sida och välj alla de domännamn du önskar förnya.
  • Förnyelseprocess: Klicka på förnyelseknappen (se bild ovan) där det står ”Lägg till år / förnya” och välj betalningsmetod. Följ instruktionerna för att slutföra betalningen.
  • Bekräftelse: När betalningen är klar, får du en bekräftelse via e-post att din domän har förnyats och domännamnens nya utgångsdatum.

Viktigt: Om du har stängt av automatisk förnyelse, måste du manuellt initiera förnyelseprocessen som beskrivet ovan.

För .se & .nu domäner så slutar de fungera på internet 10 dagar efter utgångsdatumet. Detta innebär att du kan gå miste om eventuella e-post som skickas till dig och besökare kommer inte att kunna nå din hemsida. Om detta har hänt så behöver du förnya ditt domännamn för att återställa funktionaliteten.

Var den här artikeln hjälpsam?

Tack för din feedback!